Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 • CCLM is published on a monthly basis and is the most relevant Journal on Clinical Chemistry in Europe; it is a valuable and updated source of knowledge...>> Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság hírei

  [ 2021.09.17. ]

 • Kedves Kollégák! A Semmelweis Egyetem I. sz. Sebészeti Klinikája, illetve annak épülete 2020-ban ünnepelte fennállásának 111. évfordulóját....>> Magyar Sebész Társaság hírei

  [ 2021.09.17. ]

 • 2021. szeptember 16-án már kora délelőtt kezdetét vette a program, a napot kerekasztal megbeszélés nyitotta: a hypertonia szűréséről és gondozásáról...>> Magyar Hypertonia Társaság hírei

  [ 2021.09.17. ]

 • Tisztelt Kolléganők! Kollégák!Szeretnénk a figyelmet felhívni a Magyar Radiológia Online 2021. 3. számára,...>> Magyar Radiológusok Társasága hírei

  [ 2021.09.17. ]

 • Kedves Kollégák!Szeretnénk a tagságot tájékoztatni arról, hogy a MAÉT vezetősége 2021.09.10-i ülésén az eddigi elnök - Dr. Szeberin Zoltán - mandátumának...>> Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság hírei

  [ 2021.09.17. ]

A Magyar Tudományos Parkinson Társaság 2021. évi Konferenciája ONLINE


A jelentkezési határidő lezárult!
További regisztrálásra nincs lehetőség.


2021. évi konferenciánkat 2021. május 28-29. között online tartjuk meg.
Előadóink egy része Budapesten egy stúdióban élőben fogja a prezentációját megtartani. Terveink szerint az előadások offline még két hétig lesznek elérhetők, illetve ugyancsak két hétig lesz lehetőség a kreditpont szerzéshez szükséges tesztek kitöltésére.

További részletes információk és regisztráció ide kattintva

Hírek

Társaságunk 2021. évi Konferenciájának értékelése

2021.07.05. - MTPT

Kedves Kollégák!

Lezárult a Magyar Tudományos Parkinson Társaság 2021. évi online konferenciája és elérkezett a számadás ideje. A szervezés kezdetén még nem is mertünk abban bízni, hogy kétszázhatvan regisztrált részvevőnk lesz, akik jelentős része az online közvetítést végignézte.

Külön köszönjük annak a 188 hallgatónak a segítségét, akik visszajelzésükkel a konferencia szervezőit megtisztelték.   Az érdeklődők számára a részletes kiértékelést az alábbi linken megosztjuk.

Társaságunk 2021. évi Konferenciájának értékelése

A MTPT Elnöksége a megfogalmazott vélemények és megjegyzések alapján tervezi megkezdeni a 2022. évi konferencia szervezését.

Külön öröm számomra, hogy a résztvevők 94%-a hibátlanul töltötte ki a tesztkérdéseket. A konferencián való részvételért járó 12 pont adminisztrációját is elkezdtük, azonban várhatóan néhány hetet igénybe fog venni mire mindenkinél jóváírásra kerül.

Kellemes és pihentető nyaralást, illetve jó egészséget kívánok.

Kovács Norbert, a MTPT elnöksége nevében

 

Gárdonyi Parkinson Továbbképző Napok (2021.09.03-04.)

2021.05.07. - MTPT

Tisztelt Érdeklődők!

2020 szeptemberében rendeztük meg a MTPT első saját szervezésű továbbképző tanfolyamát. A 2020. évi rendezvény alapját az adta, hogy az előrehaladott Parkinson-kór kezelési lehetőségei kibővültek. Széles körben elérhetővé vált a mély agyi stimulációs kezelés, a levodopa/carbidopa intesztinális gél és az apomorfin pen. Az előrehaladott Parkinson-kór kezelésére fókuszáló gyakorlat-orienált továbbképzés közel ötven fős közönsége részéről érkező kiváló feedback alapján határoztuk el a folytatást.

Örömmel jelentem, hogy mára sikerült egy olyan szponzori gárdát összehoznunk, akik lehetővé teszik a tanfolyam szervezésének megkezdését, illetve elkötelezetten támogatják a gyakorlatias továbbképzés megrendezését. A hallgatói visszajelzések alapján a Parkinson-kór differenciál-diagnosztikája, a korai és a stabil betegségszakasz gyakorlati megközelítésű gyógyszeres kezelési lehetőségeinek áttekintése mellett probléma-orientált esetbemutatások kapnak fontos hangsúlyt. 

A Magyar Tudományos Parkinson Társaság Gárdonyi Parkinson Továbbképző Napjainak célja, hogy az általános neurológusok, illetve a Parkinson-kór betegek kezelésében résztvevők olyan gyakorlati információhoz jussanak, melyeket a mindennapi gyakorlatban hasznosítani tudnak.

A továbbképzés helyszíne és időpontja:
Vital Hotel Nautis Gárdony
szeptember 3-4.

A továbbképzés előzetes programja elérhető ide kattintva

A továbbképzés részvételi díja 73.000 Ft, mely magában foglalja a pénteki és szombati ebédet, a pénteki vacsorát és szállást. A részvétel díját a Magyar Tudományos Parkinson Társaság pályázat formájában átvállalja.

Részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével kérjük jelezni 2021. június 15-ig: 
https://forms.gle/PQ5Nzt676v63sXE16

A gyakorlati oktatás és továbbképzés jellegéből fakadóan maximum 30-40 résztvevő jelentkezését tudjuk elfogadni. A beérkezett pályázatokat a Parkinson-kór kezelése iránti elkötelezettség, az országos lefedettség, a MTPT tagság és az életkor szempontja alapján kerül elbírálásra. A jelentkezőket a pályázat eredményéről 2021. június 30-ig emailben értesítjük.

A konferenciával és a továbbképzéssel kapcsolatos észrevételeket a kovacsnorbert@neurology.hu címre várjuk.

Üdvözlettel,

Kovács Norbert, elnök

 

MTPT 2021. évi online konferenciájának programja és közgyűlési meghívó. Tagdíjfizetési felhívás.

2021.04.14. - MTPT

Kedves Barátaink, Kollégák, Támogatóink és Érdeklődők!

Fogadják sok szeretettel a Magyar Tudományos Parkinson Társaság 2021. évi online konferenciájának programját, illetve a közgyűlési meghívónkat.

Számunkra is új feladat lesz az online megrendezés. A konferenciáig már csak néhány hét van hátra. Sajátságos módon az egyik szponzorunk még több nappal a határidő után sem küldte el a szimpóziumával kapcsolatos adatokat, így a  gördülékeny és eredményes lebonyolítás érdekében a (még félkész)  programtervezetet vagyok kénytelen megosztani Önökkel.

2021. április 20-ig várjuk a szponzoraink és előadóink észrevételeit a kovacsnorbert@neurology.hu és ejonak@tensi.hu email címre. Ezt követően módosításokat már nem fogunk tudunk végezni a programban. Amennyiben ezen dátumig nem érkezik válasz, akkor a megadott dátumot, időpontot elfogadottnak vesszük.

Az előadások vegyesen élőben és felvételről kerülnek bemutatásra. Szintén 2021. április 20-ig kérnénk visszajelzést az előadóinktól a ejonak@tensi.hu email címre, hogy a konferencia helyszínén a Rentit stúdiójában (Budapest, XIV. kerület) vagy offline, előzetesen rögzített felvételről szeretné–e az előadást megtartani.

A még be nem küldött absztraktokat is eddig a határidőig várjuk a kovacsnorbert@neurology.hu címen.

Idén rekordszámú bejelentett előadás érkezett. Ez a folyamatos technikai innováció, a kiváló magyar klinikai kutatások és egyetemi műhelyek mellett részben a 2020-ban elmaradt konferenciánknak is betudható. Nem szerettünk volna egyetlen bejelentett előadást vagy témát sem visszautasítani, így az idei program eléggé tempósra és feszítettre sikerült. Remélem, minden kedves tagunk megtalálja benne a számára szimpatikus, érdekes és tanulságos részeket.

Kongresszusunk programja megtekinthető ide kattintva

Az online megjelenés miatt az időbeli csúszás azonban nem megengedett. A szekciók üléselnökeit és moderátorait, illetve az előadókat tisztelettel kérjük a rendelkezésre álló időkeret tartására.  Azon előadók vagy szimpóziumok, akik nem tartják be az időbeli korlátokat, nemcsak az előadó társaikat, hanem a technikai személyzetet is nehéz helyzetbe hozzák. A csúszásokat és az ebből faladó kellemetlenségeket elkerülendő, a szekciók időkorlátjait szigorúan betartatjuk.     

Terveink szerint az előadások offline még két hétig lesznek elérhetők a regisztrált résztvevők számára, illetve ugyancsak két hétig lesz lehetőség a kreditpont szerzéshez szükséges tesztek kitöltésére.  

A konferencia akkreditáltatása csak a végleges program elkészültét követően lehetséges, így még meg kell várnunk a hiányzó szimpózium tematikáját.

A MTPT elnöksége három kategóriában hirdetett előadói pályázatokat 45 év alatti fiatal kollégáink részére. A MTPT Elnöksége nevében ezúton is gratulálok a nyerteseknek, illetve köszönöm a most díjazában nem részesülő fiataloknak a munkáját. Pályázóinkat előadás tartására kértük fel, míg a díjazottak egy emlék plakett mellett 100.000 Ft pénzjutalomban is részesülnek.

A Magyar Tudományos Parkinson Társaság 2021. évi közgyűlését az éves konferencián során, 2021. május 28-án este tartja meg online módon. A közgyűlésen kizárólag a 2021. évi tagdíjukat rendező tagjaink fognak tudni részt venni.

A közgyűlési meghívó megtekinthető ide kattintva

A Civil szervezetekről szóló törvény, illetve a Társaság alapszabálya értelmében Társaságunknak csak azok lehetnek a tagjai, akik az éves tagdíjat befizetik. A tagdíj mértéke változatlanul 2.000 Ft, amit kizárólag átutalással lehet a Magyar Tudományos Parkinson Társaság unicredit Banknál vezetett számlájára (1090 0011 0000 0013 1034 0002) utalni. Tisztelettel kérjük minden tagunkat, hogy ezen kötelezettségnek tegyen eleget. Az átutalásnál kérjük a megjegyzés rovatban a tag nevének, illetve céges számla igény esetén az adószám feltüntetését. Adószám hiányában a tag nevére állítjuk ki jogszabályi feltételek alapján az elektronikus számlát.

A tagdíjat befizető tagjaink részére az éves konferencián kedvezőbb regisztrációs díjat és tudományos pályázati lehetőségeket, illetve a közgyűlésen való részvételt tudjuk felajánlani.

Megtisztelő figyelmüket megköszönve,

Kovács Norbert elnök

Pécs, 2021. április 14.

 

XXVI. World Congress on Parkinson’s Disease and Related Disorders (IAPRD 2021) 01-04 May, 2021

2021.03.31. - MTPT

Dear Colleagues,

The upcoming XXVI World Congress on Parkinson’s Disease and Related Disorders (IAPRD 2021) will be held on 01-04 May, 2021. This all-virtual EACCME-accredited congress is free for students and trainees and 50 Euros for established professionals. All of our plenaries will be live and sessions will be followed by 15 minutes of live audience questions and answers. Many of the times are convenient for live participation, but the talks will also be recorded and available on-demand the following day.

Sessions include educational courses in parkinsonian syndromes and hyperkinesias; talks on innovative and translational treatments; debates on hot topics in movement disorders; talks on genetics, allied health, and more! Please view our full, final scientific program here:  https://www.iaprd-world-congress.com/scientific-programm/

We hope to welcome you at our congress—only about 4 weeks remain to register: https://www.iaprd-world-congress.com/registration/

 

Tagdíjfizetési felhívás 2021

2021.02.01. - MTPT

A 2021. évi MTPT Konferencia megtartásának módjáról és a végleges program tervezetéről előre láthatólag március közepén fog az Elnökség dönteni a tényleges járványügyi  helyzet és a kormányzati korlátozások ismeretében.

Tisztelettel kérjük tagjainkat, hogy az adataikat a parkinson-tarsasag.hu oldalon keresztül frissítsék. A Magyar Tudományos Parkinson Társaság Alapszabályának értelmében a 2021. évei tagdíjak befizetésének határideje 2021. március 31. A 2011. évi CLXXV. törvény, alapján a tagsági jogviszony fenntartásának feltétele a tagdíj megfizetése.  Az alapszabály alapján a 2021. évi tagdíj mértéke 2000 Ft, amit a Társaság  Unicredit Banknál vezetett  10900011-00000013-10340002  számlaszámára kérünk átutalni. Közleményként a tag nevét, pecsétszámát, illetve ÁFÁ-s számla igény esetén a számlán szereplő cég adószámát kérjük feltüntetni.  A környezettudatosság jegyében a Társaság alapértelmezetten elektronikus számlát állít ki a tagdíjról vagy a tagnyilvántartásban szereplő tag nevére vagy az átutalás során megadott adószám alapján a cégnyilvántartásban szereplő vállalkozás nevére. A vonatkozó törvényi rendelkezések alapján a tagdíj be nem fizetése a tagsági jogviszony megszűnését vonja maga után.

Pácienseknek

Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30