Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A Magyar Tudományos Parkinson Társaság 2021. évi Konferenciája ONLINE


A jelentkezési határidő lezárult!
További regisztrálásra nincs lehetőség.


2021. évi konferenciánkat 2021. május 28-29. között online tartjuk meg.
Előadóink egy része Budapesten egy stúdióban élőben fogja a prezentációját megtartani. Terveink szerint az előadások offline még két hétig lesznek elérhetők, illetve ugyancsak két hétig lesz lehetőség a kreditpont szerzéshez szükséges tesztek kitöltésére.

További részletes információk és regisztráció ide kattintva

Hírek

Gárdonyi Parkinson Továbbképző Napok (2021.09.03-04.)

2021.05.07. - MTPT

Tisztelt Érdeklődők!

2020 szeptemberében rendeztük meg a MTPT első saját szervezésű továbbképző tanfolyamát. A 2020. évi rendezvény alapját az adta, hogy az előrehaladott Parkinson-kór kezelési lehetőségei kibővültek. Széles körben elérhetővé vált a mély agyi stimulációs kezelés, a levodopa/carbidopa intesztinális gél és az apomorfin pen. Az előrehaladott Parkinson-kór kezelésére fókuszáló gyakorlat-orienált továbbképzés közel ötven fős közönsége részéről érkező kiváló feedback alapján határoztuk el a folytatást.

Örömmel jelentem, hogy mára sikerült egy olyan szponzori gárdát összehoznunk, akik lehetővé teszik a tanfolyam szervezésének megkezdését, illetve elkötelezetten támogatják a gyakorlatias továbbképzés megrendezését. A hallgatói visszajelzések alapján a Parkinson-kór differenciál-diagnosztikája, a korai és a stabil betegségszakasz gyakorlati megközelítésű gyógyszeres kezelési lehetőségeinek áttekintése mellett probléma-orientált esetbemutatások kapnak fontos hangsúlyt. 

A Magyar Tudományos Parkinson Társaság Gárdonyi Parkinson Továbbképző Napjainak célja, hogy az általános neurológusok, illetve a Parkinson-kór betegek kezelésében résztvevők olyan gyakorlati információhoz jussanak, melyeket a mindennapi gyakorlatban hasznosítani tudnak.

A továbbképzés helyszíne és időpontja:
Vital Hotel Nautis Gárdony
szeptember 3-4.

A továbbképzés előzetes programja elérhető ide kattintva

A továbbképzés részvételi díja 73.000 Ft, mely magában foglalja a pénteki és szombati ebédet, a pénteki vacsorát és szállást. A részvétel díját a Magyar Tudományos Parkinson Társaság pályázat formájában átvállalja.

Részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével kérjük jelezni 2021. június 15-ig: 
https://forms.gle/PQ5Nzt676v63sXE16

A gyakorlati oktatás és továbbképzés jellegéből fakadóan maximum 30-40 résztvevő jelentkezését tudjuk elfogadni. A beérkezett pályázatokat a Parkinson-kór kezelése iránti elkötelezettség, az országos lefedettség, a MTPT tagság és az életkor szempontja alapján kerül elbírálásra. A jelentkezőket a pályázat eredményéről 2021. június 30-ig emailben értesítjük.

A konferenciával és a továbbképzéssel kapcsolatos észrevételeket a kovacsnorbert@neurology.hu címre várjuk.

Üdvözlettel,

Kovács Norbert, elnök

 

MTPT 2021. évi online konferenciájának programja és közgyűlési meghívó. Tagdíjfizetési felhívás.

2021.04.14. - MTPT

Kedves Barátaink, Kollégák, Támogatóink és Érdeklődők!

Fogadják sok szeretettel a Magyar Tudományos Parkinson Társaság 2021. évi online konferenciájának programját, illetve a közgyűlési meghívónkat.

Számunkra is új feladat lesz az online megrendezés. A konferenciáig már csak néhány hét van hátra. Sajátságos módon az egyik szponzorunk még több nappal a határidő után sem küldte el a szimpóziumával kapcsolatos adatokat, így a  gördülékeny és eredményes lebonyolítás érdekében a (még félkész)  programtervezetet vagyok kénytelen megosztani Önökkel.

2021. április 20-ig várjuk a szponzoraink és előadóink észrevételeit a kovacsnorbert@neurology.hu és ejonak@tensi.hu email címre. Ezt követően módosításokat már nem fogunk tudunk végezni a programban. Amennyiben ezen dátumig nem érkezik válasz, akkor a megadott dátumot, időpontot elfogadottnak vesszük.

Az előadások vegyesen élőben és felvételről kerülnek bemutatásra. Szintén 2021. április 20-ig kérnénk visszajelzést az előadóinktól a ejonak@tensi.hu email címre, hogy a konferencia helyszínén a Rentit stúdiójában (Budapest, XIV. kerület) vagy offline, előzetesen rögzített felvételről szeretné–e az előadást megtartani.

A még be nem küldött absztraktokat is eddig a határidőig várjuk a kovacsnorbert@neurology.hu címen.

Idén rekordszámú bejelentett előadás érkezett. Ez a folyamatos technikai innováció, a kiváló magyar klinikai kutatások és egyetemi műhelyek mellett részben a 2020-ban elmaradt konferenciánknak is betudható. Nem szerettünk volna egyetlen bejelentett előadást vagy témát sem visszautasítani, így az idei program eléggé tempósra és feszítettre sikerült. Remélem, minden kedves tagunk megtalálja benne a számára szimpatikus, érdekes és tanulságos részeket.

Kongresszusunk programja megtekinthető ide kattintva

Az online megjelenés miatt az időbeli csúszás azonban nem megengedett. A szekciók üléselnökeit és moderátorait, illetve az előadókat tisztelettel kérjük a rendelkezésre álló időkeret tartására.  Azon előadók vagy szimpóziumok, akik nem tartják be az időbeli korlátokat, nemcsak az előadó társaikat, hanem a technikai személyzetet is nehéz helyzetbe hozzák. A csúszásokat és az ebből faladó kellemetlenségeket elkerülendő, a szekciók időkorlátjait szigorúan betartatjuk.     

Terveink szerint az előadások offline még két hétig lesznek elérhetők a regisztrált résztvevők számára, illetve ugyancsak két hétig lesz lehetőség a kreditpont szerzéshez szükséges tesztek kitöltésére.  

A konferencia akkreditáltatása csak a végleges program elkészültét követően lehetséges, így még meg kell várnunk a hiányzó szimpózium tematikáját.

A MTPT elnöksége három kategóriában hirdetett előadói pályázatokat 45 év alatti fiatal kollégáink részére. A MTPT Elnöksége nevében ezúton is gratulálok a nyerteseknek, illetve köszönöm a most díjazában nem részesülő fiataloknak a munkáját. Pályázóinkat előadás tartására kértük fel, míg a díjazottak egy emlék plakett mellett 100.000 Ft pénzjutalomban is részesülnek.

A Magyar Tudományos Parkinson Társaság 2021. évi közgyűlését az éves konferencián során, 2021. május 28-án este tartja meg online módon. A közgyűlésen kizárólag a 2021. évi tagdíjukat rendező tagjaink fognak tudni részt venni.

A közgyűlési meghívó megtekinthető ide kattintva

A Civil szervezetekről szóló törvény, illetve a Társaság alapszabálya értelmében Társaságunknak csak azok lehetnek a tagjai, akik az éves tagdíjat befizetik. A tagdíj mértéke változatlanul 2.000 Ft, amit kizárólag átutalással lehet a Magyar Tudományos Parkinson Társaság unicredit Banknál vezetett számlájára (1090 0011 0000 0013 1034 0002) utalni. Tisztelettel kérjük minden tagunkat, hogy ezen kötelezettségnek tegyen eleget. Az átutalásnál kérjük a megjegyzés rovatban a tag nevének, illetve céges számla igény esetén az adószám feltüntetését. Adószám hiányában a tag nevére állítjuk ki jogszabályi feltételek alapján az elektronikus számlát.

A tagdíjat befizető tagjaink részére az éves konferencián kedvezőbb regisztrációs díjat és tudományos pályázati lehetőségeket, illetve a közgyűlésen való részvételt tudjuk felajánlani.

Megtisztelő figyelmüket megköszönve,

Kovács Norbert elnök

Pécs, 2021. április 14.

 

XXVI. World Congress on Parkinson’s Disease and Related Disorders (IAPRD 2021) 01-04 May, 2021

2021.03.31. - MTPT

Dear Colleagues,

The upcoming XXVI World Congress on Parkinson’s Disease and Related Disorders (IAPRD 2021) will be held on 01-04 May, 2021. This all-virtual EACCME-accredited congress is free for students and trainees and 50 Euros for established professionals. All of our plenaries will be live and sessions will be followed by 15 minutes of live audience questions and answers. Many of the times are convenient for live participation, but the talks will also be recorded and available on-demand the following day.

Sessions include educational courses in parkinsonian syndromes and hyperkinesias; talks on innovative and translational treatments; debates on hot topics in movement disorders; talks on genetics, allied health, and more! Please view our full, final scientific program here:  https://www.iaprd-world-congress.com/scientific-programm/

We hope to welcome you at our congress—only about 4 weeks remain to register: https://www.iaprd-world-congress.com/registration/

 

MTPT 2021. évi online Konferenciája (2021. május 28-29.) - Elindult az online regisztráció! Tagdíjfizetési felhívás 2021.

2021.03.17. - MTPT

Kedves Barátaink, Kollégák, Támogatóink és Érdeklődők!

A Magyar Tudományos Parkinson Társaság Elnöksége ma tartotta a 2021. évi első online megbeszélését. Engedjétek meg, hogy néhány szóban összefoglaljam az elhangzottakat.

Az egyik legfontosabb döntésünk a 2021. május 28-29. között tartandó éves konferenciánkkal kapcsolatos. Bármennyire is szerettük volna, a jelenlegi jogszabályi és járványügyi helyzetben a hibrid konferencia modell sem tartható, azaz online fogjuk tudni a konferenciát megszervezni. Előadóink egy  része Budapesten egy stúdióban élőben fogja a prezentációját megtartani. Terveink szerint az előadások offline még két hétig lesznek elérhetők, illetve ugyancsak két hétig lesz lehetőség a kreditpont szerzéshez szükséges tesztek kitöltésére.

A MTPT elnöksége három kategóriában hirdetett előadói pályázatokat 45 év alatti fiatal kollégáink részére. A 2021. március 15-i határidőre összesen hét pályázat érkezett. Az előadás témája, absztraktja és a tudományos önéletrajz alapján Prof. Komoly Sámuel által irányított értékelés alapján a Magyar Tudományos Parkinson Társaság Elnöksége az alábbi személyek részére ítélte a díjakat:

- Nem egyetemi klinikán dolgozó fiatal kolléga érdekes esetbemutatása vagy klinikai kutatása kategóriában: Lévai Nelli

- Egyetemi klinikán dolgozó fiatal kolléga klinikai kutatása vagy esetbemutatása kategóriában: Pintér Dávid

- Fiatal kolléga Magyarországon végzett mozgászavarral kapcsolatos alapkutatása vagy transzlációs jellegű kutatása: Dr. Zádori Dénes

A MTPT Elnöksége nevében ezúton is gratulálok a nyerteseknek, illetve köszönöm a most díjazában nem részesülő fiataloknak a munkáját. Pályázóinkat előadás tartására kérjük fel, míg a dijazottak egy emlék plakett mellett 100.000 Ft pénzjutalomban is részesülnek.

A MTPT Elnöksége a tudományos előadásokra, esetbemutatásokra, illetve fiatal neurológusok továbbképző – megbeszélő szekciójába 2021. április 11-ig várja további absztraktok beküldését. Az absztraktokat a kovacsnorbert@neurology.hu email címre kérjük eljuttatni.

A 2019-ben tagjaink között végzett online felmérés egyik leggyakoribb visszajelzése volt, hogy a hallgatóság minél változatosabb és minél fiatalabb előadói gárdát szeretne látni. Ezen visszajelzést meghallgatva a MTPT Elnöksége egyhangúan úgy határozott, hogy az elnökségi tagokat is beleértve mindenki maximum két előadást tarthat az éves konferenciánkon. Reményeink szerint így a fiatalabb korosztály képviselőivel nemcsak a tudományos, hanem a céges szimpóziumok programjában is sokkal gyakrabban találkozhatunk majd, illetve az előadások is színesebbé válnak.

Terveink szerint a konferencia programja 2021 április közepére fog véglegessé válni, amit a honlapunkon is megjelentetünk.

Céges szimpóziumok mellett tervein szerint a tudományos és továbbképző részek is kellős súllyal fognak megjelenni:

- Két határterületi 1,5-1,5 órás blokkot állítottunk össze a Parkinson-kór pszichiátriai kezelésére, illetve a kettes típusú diabetes mellitussal való kapcsolatának témakörében.

- Emellett Társaságunk konferenciáin újdonságnak számító pro- és kontra véleményelőadásokban tervezzük a dopamin agonisták és a korai mély agyi stimulációs kezelés alkalmazhatóságát megvitatni.

- Szombaton délután egy főleg fiataloknak szóló esetbemutatást, interaktív esetmegbeszélést tervezünk. Ebben az idősávban kötetlen formában be lehet mutatni ritka vagy problémás eseteket, illetve megbeszélni a nehezebb terápiás döntéseket.

A Magyar Tudományos Parkinson Társaság 2021. évi közgyűlését az éves konferencián során, 2021. május 28-án este tartja meg online módon. A közgyűlésen kizárólag a 2021. évi tagdíjukat rendező tagjaink fognak tudni részt venni.

A Civil szervezetekről szóló törvény, illetve a Társaság alapszabálya értelmében Társaságunknak csak azok lehetnek a tagjai, akik az éves tagdíjat befizetik. A tagdíj mértéke változatlanul 2.000 Ft, amit kizárólag átutalással lehet a Magyar Tudományos Parkinson Társaság Unicredit Banknál vezetett számlájára (1090 0011 0000 0013 1034 0002) rendezni. Tisztelettel kérjük minden tagunkat, hogy ezen kötelezettségnek tegyen eleget. Az átutalásnál kérjük a megjegyzés rovatban a tag nevének, illetve céges számla igény esetén az adószám feltüntetését. Adószám hiányában a tag nevére állítjuk ki jogszabályi feltételek alapján az elektronikus számlát.

A tagdíjat befizető tagjaink részére az éves konferencián kedvezőbb regisztrációs díjat és tudományos pályázati lehetőségeket, illetve a közgyűlésen való részvételt tudjuk felajánlani.

További részletes információk és online jelentkezés ide kattintva

Megtisztelő figyelmüket megköszönve,

Kovács Norbert elnök

Pécs, 2021. március 17.

Tagdíjfizetési felhívás 2021

2021.02.01. - MTPT

A 2021. évi MTPT Konferencia megtartásának módjáról és a végleges program tervezetéről előre láthatólag március közepén fog az Elnökség dönteni a tényleges járványügyi  helyzet és a kormányzati korlátozások ismeretében.

Tisztelettel kérjük tagjainkat, hogy az adataikat a parkinson-tarsasag.hu oldalon keresztül frissítsék. A Magyar Tudományos Parkinson Társaság Alapszabályának értelmében a 2021. évei tagdíjak befizetésének határideje 2021. március 31. A 2011. évi CLXXV. törvény, alapján a tagsági jogviszony fenntartásának feltétele a tagdíj megfizetése.  Az alapszabály alapján a 2021. évi tagdíj mértéke 2000 Ft, amit a Társaság  Unicredit Banknál vezetett  10900011-00000013-10340002  számlaszámára kérünk átutalni. Közleményként a tag nevét, pecsétszámát, illetve ÁFÁ-s számla igény esetén a számlán szereplő cég adószámát kérjük feltüntetni.  A környezettudatosság jegyében a Társaság alapértelmezetten elektronikus számlát állít ki a tagdíjról vagy a tagnyilvántartásban szereplő tag nevére vagy az átutalás során megadott adószám alapján a cégnyilvántartásban szereplő vállalkozás nevére. A vonatkozó törvényi rendelkezések alapján a tagdíj be nem fizetése a tagsági jogviszony megszűnését vonja maga után.

Év végi körlevél

2020.12.23. - MTPT

Tisztelt Kollégák! 

Először is engedjék meg hogy a Magyar Tudományos Parkinson Társaság Elnöksége nevében áldott és békés karácsonyt illetve boldog új évet kívánjak Önöknek.  

Az idei év utolsó hírlevelében szeretném pár szóban összefoglalni a társaságunk elmúlt egy évét.

Bármennyire is szerettük volna az éves konferenciánkon bemutatni a Parkinson-kór legújabb kezelési lehetőségeit, az újonnan társadalombiztosítási támogatásba befogadásra került apomorfin tollat és pumpát, a legújabb mély agyi stimulációs technikákat és a levodopa intesztinális gél alkalmazásával kapcsolatos újdonságokat, a koronavírusjárvány első hullámára való tekintettel az Elnökség úgy határozott, hogy a 2020. évi konferenciánkat nem tartja meg. Így szintén elmaradt a neuropszichiátriai problémákra fokuszáló szimpóziumunk, illetve a fiatalabb neurológusok számára meghirdetett esetbemutatási verseny is. Terveink szerint 2021. május 28-29-án a jól megszokott törzshelyünkön, a Thermál Hotel Visegrádban tartanánk meg a következő éves szakmai konferenciánkat. Az Elnökség döntése értelmében a 2021. évi konferenciát „hibrid” stílusban szervezzük. Arra számítunk, hogy a védőoltás és a járványügyi helyzet lehetővé teszi, hogy az előadók és a hallgatóság „élőben” a szállodában vegyenek részt a programon, míg azon kollégák, akik nem szeretnének vagy pedig nem tudnak személyesen részt venni, online követhetnék az előadásokat. A „hibrid” rendezési módra történő felkészülés megteretmit a lehetőséget számunkra, hogy amennyiben szükséges a teljes online módra válthassunk.

2020-ban a nagyobb szabású és inkább elméleti éves konferencia mellett éves gyakorisággal egy gyakorlatiasabb továbbképzést is szerveztünk. A kezdeti nehézségek ellenére, az időpont és a helyszín többszöri kényszerű változtatása ellenére sikerült „Az előrehaladott Parkinson-kór felismerése és kezelése” rendezvényünket 2020. szeptember 4-5. között megtartanunk. A közel 50 fős közönség pozitív visszajelzései alapján egy hasonló továbbképzést tervezünk 2021. szeptember 3-4. között Vital Hotel Nautis**** Gárdonyban. Ezen továbbképző rendezvényünk tematikájának kidolgozása  folyamatban van, amiről hamarosan hírlevélben tervezünk beszámolni.

A Magyar Tudományos Társaság Elnökséges aktívan dolgozik az új gyógyszeres kezelési lehetőségek meghonosítása mellett a mozgászavarokkal foglalkozó kezelési irányelvek aktualizálása és kidolgozása érdekében. A megújult Neurológiai Szakmai Tagozatnál kezdeményeztünk két közel 1,5 évtizede elkészült szakmai irányelv, a Parkinson-kór  és a botulinum toxin kezelés, megújítását. Ezen kívül egy új a generalizált és szegmentális disztóniák kivizsgálását és kezelését körvonalazó hazai iránymutatás megalkotását is javasoltuk. 

Szintén jó ütemben halad a társaságunk nemzetközi nyitása. Kezdeményeztük, hogy a Magyar Tudományos Parkinson Társaság az International Parkinson’s Disease and Movement Disorders Society társult szervezete lehessen. Ezen tárgyalásaink jól haladnak, reményeink szerint 2021 tavaszára már elnyerhetjük a társult szervezet címet és élvezhetjük ezen nemzetközi együttműködés előnyeit.

Emellett kis léptékű, de annál fontosabb adminisztratív lépésre is elszántuk magunkat. A nyugtatömbök és számlatömbök nyugdíjazása mellett áttértünk az online számlázásra és az átutalásos tagdíjfizetésre.  Dr. Aschermann Zsuzsa segítségével elkezdtük a tagnyilvántartásunk reformját is, mivel a törvényi előírások alapján csak azon támogatóink számítanak tagoknak, akik az éves tagdíjat a társaságunk számlájára befizették.   

A koronavírus elleni védőoltások megérkezésével egyre növekvő optimizmussal bízhatunk abban, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk a Társaságunk egyik rendezvényén. Mindenkinek boldog ünnepeket, egészségeben és biztonságban töltött új évet kívánok!

 

Kovács Norbert,
a Magyar Tudományos Parkinson Társaság elnöksége nevében

Pácienseknek

Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30